• Ultimele știri

  joi, 8 septembrie 2016

  Poate vede un parlamentar cum se trăieşte în România. În inima Bărăganului Elena Smadu îşi permite doar 7 pâini pe lună

  Multi pensionari din România abia reusesc sa traiasca de pe o zi pe alta cu banii primiti de la stat. Revoltator este cazul unei batrâne din Vâlcea, care isi permite doar câteva pâini pe luna din pensia de 7 lei pe care o primeste din partea autoritatilor, scrie B1.ro  ”Iau sapte pâini, imi ajung patru zile, apoi imi aduce baiatul asta.

  Daca nu ar fi ginerele, daca nu ar fi el, as fi murit de mult”, a spus pensionara.

  Aurica Popescu, o batrâna in vârsta de 80 de ani din comuna Milcoiu, judetul Vâlcea, are un venit lunar de 7 lei, ce reprezinta indemnizatia de urmas dupa sot. Cel care se ingrijeste de femeie este ginerele, constient de faptul ca pensia de urmas pe care aceasta o primeste nu o ajuta sa supravietuiasca. Chiar si asa, multe alimente ii sunt straine batrânei.

  Batrâna se mai descurca si cu ajutorul produselor pe care si le face singura prin gospodarie, mod de viata pe care il avea si atunci când traia sotul ei. Acesta a avut o pensie de numai 14 lei pe luna.

  ”E indemnizatie. Pensia minima e de 400 de lei. Ia de urmas, de pe urma muncii fortate, deci nu a muncit”, a spus Gabriel Andreescu, director al casei de Pensii Vâlcea.

  Poate vede un parlamentar cum se trăieşte în România. Elena Smadu îşi permite doar 7 pâini pe lună, dar primarul comunei, Iulian Radu, este preocupat să înfiinţeze un club pescăresc şi se laudă cu doi km de asfalt.

  Potrivit unui Raport anual pe 2013, privind situaţia economică, socială şi de mediu a loclităţii, cheltuielile cu salariile personalului din administraţia publică în 2013 a fost de 280.126 de lei. Primarul Iulian Radu ar trebui urgent să sesizeze Ministerul Muncii că legea nu se aplică privind pensia minimă nu se aplică în localităţile din Bărăgan.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!