• Ultimele știri

  joi, 8 septembrie 2016

  In Anglia romanii sfintesc locul. Un cartier din Londra supranumit Capitala Romaniei

  Romanii care s-au dus sa munceasca in capitala Regatului Unit se descurca foarte bine! Au pus pe picioare afaceri care merg ca pe roate. Singurul lor regret este ca nu au putut face toat lucrurile astea in propria tara. Un cartier din Londra este locuit in majoritate de catre romani. 


  In ultimii doi ani, Anglia a devenit patria a sute de mii de romani plecati peste hotare in cautarea unui trai mai bun. Majoritatea dintre ei au plecat din tari precum Spania sau Italia fiindca acolo „nu mai merge treaba” cum ei insisi marturisesc, scrie kanald.ro

  Nota glasul.info: De ce romanii care au reusit sa-si puna pe picioare afaceri in Marea Britanie nu au reusit acelasi lucru si in Romania? De ce Romania reprezinta inca o gaura neagra atat pentru marile afaceri corecte cat si pentru cei care depun eforturi supraomenesti sa-si tina in viata micile afaceri de familie?

  Raspunsul este unul cat se poate de simplu: in Romania, incepand de la birocratie tampita si inutila, taxe si impozite cretine si mergand de la micii mafioti „de strada” care cer taxe de protectie si sunt ca o adevarata plaga pentru cei care au mici afaceri de familie si ajungand pana la mafiotii in costume si care poseda legitimatiile unor institutii ce se folosesc de controalele legale doar pentru a face rost de spaga sau de a elimina la comanda concurenta comerciala pentru afacerile unor „granguri” mai sus pusi, nu prea se pot desfasura afaceri decat cu foarte multe eforturi inutile sau cu diferite „usi unse bine cu miere”.

  In Romania avem nevoie de oameni competenti, de oameni care sa stie sa construiasca si sa conduca afaceri, sa produca locuri de munca si sa se plateasca taxe si impozite care sa sustina economia. Din pacate, pana nu se va starpi serparia politica din Romania, toti mai multi oameni de calitate isi vor face bagajele si vor pleca spre locuri unde isi pot desfasura intr-un mod decent afacerile. Legile economiei sunt la fel oriunde te-ai afla. Daca cineva nu isi poate satisface necesitatile stricte de care are nevoie atunci va migra catre un mediu economic mai prielnic.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!