• Ultimele știri

  duminică, 4 septembrie 2016

  HALUCINANT: "Basarabia nu e România!". Lucian Boia afirmă că voievodatul Moldova n-ar avea absolut nici o legătură cu România

  Progresistul anti-român Lucian Boia: "Basarabia nu e România!" BOIA: "Într-adevăr, Republica Moldova nu este România, pentru că a avut parcursul ei unic în istorie, diferit faţă de cel al României din care a făcut parte în cele două decenii interbelice", a declarat istoricul Lucian Boia, dând dreptate unei afirmații a ambasadorului american la Chișinău, care a stârnit numeroase controverse.


  (n.Red. Deci după acest individ mizerabil Basarabia e o regiune care a aparținut României doar "vreo douăzeci de ani" de parcă Moldova lui Ştefan cel Mare a fost un stat mongol, tătar sau rus şi nu un stat românesc şi de parcă România de azi nu ar fi continuatoarea de drept a voievodatului Moldovei deşi a rezultat prin Unirea liber consimțită între Moldova şi Țara Românească.)

  În opinia pseudo-istoricului român, citat de news.ro, "în acest moment nu se poate pune problema unirii celor două state deoarece moldovenii vor sa traiască într-un stat independent".

  (n.Red. Desigur după 200 de ani de rusificare forțată şi de epurări etnice biata populație crede în marea ei majoritate doar ceea ce i-a spus propaganda ocupantului rus. Dar acest aspect individul uită din nou să ni-l spună. )

  Diplomatul american Pettit, declarase că Moldova nu este România, iar Moldova are propria sa istorie şi propriile sale provocări.

  Întrebat cum comentează această afirmație, progresistul anti-român, Boia, a răspuns:

  BOIA: ”Mă gândesc la toată disputa iscată în urma declaraţiei ambasadorului american de la Chişinău. Au fost acuze grave, nu foarte abile la adresa politicii americane, acuzat fiind ambasadorul Statelor Unite că nu cunoaşte deloc istoria.

  Nişte tineri isteţi s-au apucat să îi ofere manuale de istorie. Omul a spus foarte corect.

  A spus că Republica Moldova nu e România, a spus că are o istorie specifică şi are o istorie specifică, pentru că până la 1812 e aceeaşi istorie, nu cu a României, ci cu a Moldovei, România există abia de la 1859, trebuie să fim conştienţi de acest lucru, iar de două secole încoace, istoria Republicii Moldova e sensibil alta faţă de istoria României şi asta a marcat-o din toate punctele de vedere".

  (n.Red. Observați din nou cum individul propagă aceeași teză revizionistă care afirmă că voievodatul Moldova n-ar avea absolut nici o legătură cu România şi că nu ar exista nici o continuitate legală între voievodatul Moldovei şi România..

  Teza revizionistă a acestui individ este că la 1859 statul Moldova a fost golit de propria populație și în locul rămas gol au venit brusc românii sau că românii cuceritori i-au epurat pe bieții moldoveni care nu erau români ci chinezi, ruși sau tătari.

  Fără asemenea presupuneri aberante individul nu are cum să-şi susțină teza care afirmă că România "începe doar la 1859".

  Iată cum separă acest individ, în mod ABERANT ȘI PARȘIV, România de voievodatul Moldovei din punct de vedere al continuității lor LEGALE:

  BOIA: "pentru că până la 1812 e aceeaşi istorie, nu cu a României, ci cu a Moldovei, România există abia de la 1859"

  Practic individul are tupeul să ne prezinte voievodatul Moldovei și România ca fiind două lucruri diferite fără NICI continuitate LEGICĂ și DE DREPT, deși în realitate România nu e NIMIC ALTCEVA decât unirea liber consimțită a Moldovei cu Țara Românească.

  Prin urmare, România este continuatorul de DREPT atât al statului Moldova cât şi al statului Țara Românească, care pur şi simplu s-au unit printr-un proces legislativ perfect legal, aprobat de parlamentele ambelor țări.

  Iar Basarabia a fost parte DINTOTDEAUNA A MOLDOVEI.

  Prin urmare Basarabia aparține DE DREPT României, din moment ce România este continuatorul LEGAL DE DREPT al voievodatului Moldovei, continuator rezultat în urma Unirii Liber Consimțite între Moldova şi Țară Românească)

  BOIA: "România, sigur că e apropiată de Basarabia, au pornit dintr-un trunchi comun, dar nu poţi să spui că Basarabia este România”.

  Afirmaţia corectă e că Basarabia nu e România sau că e aproape de România, dar nu e identică, nu sunt acelaşi lucru. Asta este.

  Ce s-a putut în 1918 nu s-a mai putut la 1989 sau la 1990, din mai multe motive, contextul internaţional cu totul altul şi Rusia, care îşi are interesele ei în zonă, dar mai ales şi asta nu se spune, din pricina faptului că basarabenii, să le spunem aşa, într-o majoritate evidentă, nu vor să se unească cu România.

  Problema nu este ce vrea România aici, ci dacă vor ei să se unească cu România.

  Cei mai mulţi preferă să trăiască într-o Republică Moldovă independentă”, a mai explicat Boia, potrivit news.ro.

  (n.Red. Observați că acest individ nu spune nimic despre atrocitățile făcute de ruși în Basarabia în ultimii 200 de ani.

  Observați cum acest individ nu ne spune nimic despre interzicerea limbii române.

  Folosirea limbii române a fost interzisă începând de pe vremea țarilor de la OCUPAȚIA din 1812, până foarte recent în secolul XX.

  Cu ajutorul unor cozi de topor (sanctificate azi de aceeași Biserică Rusă), Rusia a subordonat Moscovei toate bisericile românești din Basarabia interzicând slujbele în limba română.

  Rusia țaristă a INTERZIS predarea românei în școli și ținerea slujbelor religioase în limba română.

  Rusia bolșevică a lui Stalin a făcut epurări etnice ale populației românești din Basarabia, ducând în Siberia sute de mii de etnici români.

  Bisericile au fost transformate în grajduri.

  Toată administrația a fost RUSIFICATĂ, încă de pe vremea țarilor.

  Multă vreme, limba română a fost interzisă în școli chiar și în secolul XX.

  Generații întregi de români au fost obligați să învețe la școală DOAR în limba ocupantului rus.

  S-a inventat de către OCUPANTUL RUS o etnie și o limbă INEXISTENTĂ: "etnia și limba moldovenească".

  Această porcărie e propagată și astăzi de către ruși și mai nou și de către americani și propagată acum și de acest BOIA

  Iată lucruri pe care acest individ care trăiește în România, uită intenționat să le spună, atunci când vorbește despre "ce vrea astăzi" populația siluită de 200 de ani, a Moldovei de peste Prut.

  Ceea ce nu înțelegem este cum e posibil ca Statul Român să tolereze asemenea poziții revizioniste și agresiv anti-românești.

  Cerem tuturor românilor să ia o atitudine fermă și activă prin care să critice în mod permanent tezele revizioniste ale acestui individ.

  Mai ales în aceste timpuri în care președintele, primul ministru și guvernul și alții care se bat toată ziua cu pumnul în piept cât sunt de "patrioți" n-au îndrăznit nici măcar să deschidă gura.

  Aceste teze revizioniste nu sunt propagatedi doar de către acest BOIA.

  Aceste teze revizioniste au fost propagate recent și de Ambasadorul American la Chișinău și sunt propagate în mod uzual de propaganda rusă.

  Cerem tuturor românilor să ia o atitudine fermă prin care să prezintă adevărul etnic și istoric al Moldovei de peste Prut

  Așa cum v-am arătat mai sus, acest LUCIAN BOIA este un progresist-internaționalist anti-român care propagă tezele revizioniste care afirmă că România este un stat artificial creat care n-ar avea nimic în comun cu voievodatul Moldovei sau cu voievodatul Țării Românești din care s-a format printr-o unire liber consimțită.

  Basarabia este și va rămâne pământ românesc.

  Sursa: fluierul.ro  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!