• Ultimele știri

  sâmbătă, 3 septembrie 2016

  ESTE OFICIAL: Putin anunță acord dintre Rusia și Statele Unite

  Președintele Vladimir Putin afirmă că Rusia și Statele Unite sunt aproape de a ajunge la un acord în ceea ce privește Siria, în pofida diferențelor de opinie despre calea de urmat pentru a pune capăt conflictului, informează Reuters online, care citează agenția Bloomberg.


  Într-un interviu acordat cu două zile înainte ca președintele rus să se întâlnească cu omologul său american în timpul summit-ului G20, Putin a afirmat că discuțiile dintre Moscova și Washington sunt foarte dificile, însă sunt pe drumul cel bun, notează Mediafax.

  „Din perspectiva mea, ne mișcăm treptat în direcția corectă”, a spus Putin, care a adăugat că nu exclude „posibilitatea ca în viitorul apropiat să cădem de acord asupra unui lucru și să dezvăluim acest acord comunității mondiale”.

  Saptămâna trecută, secretarul american de Stat, John Kerry, și omologul său rus, Serghei Lavrov, nu au reușit să ajungă la un acord cu privire la cooperarea militară și implementarea unui armistițiu la nivel național în Siria, însă au anunțat că oficialii din cele două țări vor continua negocierile, în contextul intensificării conflictului sirian.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!