• Ultimele știri

  luni, 26 septembrie 2016

  După ce l-a numit pe Obama “fiu de cățea”, Duterte a trimis „dracului” UE

  Președintele Filippinelor, cunoscut prin limbajul său licențios și duritatea cu care tratează fenomenul traficului și consumului de droguri, nu s-a sinchisit să atace și Uniunea Europeană.


  Președintele filipinez Rodrigo Duterte a trimis dracului UE, după ce Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care condamnă metodele de luptă a statului Filippinez cu traficul de droguri, comunică RIA Novosti, cu referire la Al Jazeera.

  "Am citit condamnarea UE și le răspund: duceți-vă dracului", a declarat Duterte în cadrul unei întrevederi cu oamenii de afaceri locali în orașul Davao, din sudul Filipinelor.

  Potrivit lui, țările europene încearcă în acest fel să-și repare vina pentru păcatele comise în Orientul Apropiat, comunică postul de televiziune.

  La 15 septembrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care se solicită combaterea comerțului ilegal de droguri "în corespundere cu obligațiunile la nivel național și internațional".

  Rodrigo Roa Duterte a fost ales președinte al Filippinelor în urma alegerilor din mai. Acesta se pronunță pentru desfășurarea unei campanii dure și masive împotriva traficului și consumului de droguri. Potrivit datelor poliției, din momentul venirii lui Duterte la putere, au fost omorâte 2,4 mii de persoane legate cu vânzarea ilegală de droguri.

  Anterior, Duterte l-a numit pe Barack Obama "fiu de cățea", după ce președintele american a declarat că intenționează să pună în discuție metodele de luptă anti-drog din Filipine. În același context, Duterte l-a numit "tâmpit" pe secretarul general al ONU Ban Ki-moon, care a făcut declarații în legătură cu încălcările drepturilor omului în Filipine. Anterior, victime ale limbajului licențios al liderului filippinez au devenit Papa de la Roma și ambasadorul american în Filippine.

  Sursa: ro.sputnik.md


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!