• Ultimele știri

  sâmbătă, 24 septembrie 2016

  Cutremur in Romania: magnitudine revizuita la 5,6, epicentrul in Vrancea, resimtit puternic in Bucuresti


  Cutremurul din Vrancea a avut loc la ora 2:11. CUTREMUR IN ROMANIA. Institutele specializate au revizuit datele initiale si comunica o magnitudine de 5,6 grade pentru seismul petrecut la ora 2:11 in Romania. Epicentrul a fost in Vrancea, la 145 de km Nord de Bucuresti, dar s-a simtit puternic si in Capitala. 


  Cutremurul s-a produs la o adancime de aproximativ 100 de kilometri. Exista informatii ca seismul a fost resimtit si in Bulgaria.

  Harta cu epicentrul cutremurului:


  Primele date primite de la institutele de masurare a seismelor au aratat initial ca ar fi fost vorba de un cutremur cu magnitudinea de 6,0 - 6,1.

  Institutul National de Fizica a Pamantului a raportat automat mai multe miscari seismice, inclusiv prin contul de Twitter, cea mai mare masurand 6,0 grade.
  Ultima raportare a INFP vorbeste despre o intensitate de 5,6 grade si de o adancime de 112 km. Este cel mai puternic seism produs in 2016 in Romania.

  Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.
  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!