• Ultimele știri

  luni, 12 septembrie 2016

  Imagini INGROZITOARE: Copii rupți de foame mâncând cu disperare din gunoaie la Piatra-Neamț

  Un nou început de an școlar cu rețelele de socializare și presă locală plină de poze cu copii frumoși și cadre didactice ferchezuite și rujate. Un nou început de an școlar cu primari și consilieri locali pe la festivități de deschidere, cu luări de cuvânt care mai de care mai bombastice și cu zâmbete mai ”colonoscopice”.


  În spatele acestui tablou frumos însă, autoritățile locale nu știu că în frumosul nostru oraș, se întâmplă lucruri groaznice pentru copii. Unii sunt violați, unii sunt bătuți cu bestialitate, unii sunt obligați sa cerșească, unii mănâncă din gunoaie. Aceste lucruri nu vi le prezintă nimeni pentru că sunt trecute sub tăcere de către cei care ar trebui să aibă grijă ca ele să nu se întâmple. Primarului sau consilierilor locali nu li se prezintă niciodată situația reală de către cei de la asistența socială astfel autoritățile locale neavând de unde să știe că în Piatra-Neamț se petrec scene de groază și unii copii se bat efectiv cu câinii comunitari pentru mâncarea din tomberoane.
  Da! Din păcate realitatea este una cu copii care sunt violați, agresați și mor de foame pe străzile din Piatra-Neamț.

  Principalii vinovați pentru această situați
  e sunt de departe cei care se ocupă de asistența socială și nu informează niciodată primarul sau consiliul local de dramele copiilor din acest oraș. Omit prezentarea acestor adevăruri oripilante pentru ca să nu fie deranjați și puși la treabă. Dacă aleșii locali ar ști, ar găsi cu siguranță banii măcar pentru ca acești copii să primească o masă pe zi, dar asta ar însemna ca cei care se ocupă de asistența socială să fie puși la făcut anchete sociale, la contactat asistentele sociale din localitățile de unde provin copiii rupți de foame și multe alte activități pe care ei efectiv nu au chef să le facă, poate nu au personal sau poate nu știu sa le facă și preferă să bage gunoiul sub preș.
  Domnilor consilieri locali. Noi ridicăm din când în când preșul unde este ascuns gunoiul din asistența socială locală și vi-l arătăm. Vă rugăm frumos, nu le mai permiteți celor care răspund de acest sector de activitate să ascundă la nesfârșit gunoiul. Chemați-i în consiliul local măcar să va informeze concret și real despre dramele copiilor amărâți din Piatra-Neamț pentru ca dumneavoastră să puteți acționa și lua decizii în cunoștință de cauză. Gândiți-vă că acești copii, care mănâncă în mod sălbatic și disperat din gunoaie, sunt cei care ne vor da în cap și nu neapărat pentru că au un caracter infracțional, ci pur și simplu pentru că sunt disperați de foame iar noi nu suntem în stare să le asigurăm măcar un blid de mâncare pe zi.

  Acești copii sunt speriați de autorități și nu vin singuri să ceara ajutor. Ei trebuie adunați periodic de pe străzi și duși cu vorba bună să mănânce la o cantină socială pentru ca să se obișnuiască cu un minim ajutor de hrană, să înțeleagă că societatea îi ajută și să nu se mai teamă de a intra în contact cu oamenii plătiți din bani publici să facă asistență socială. La urma urmei sunt niște copii care dorm pe străzi și întreaga responsabilitate pentru ei o purtăm acum noi, cei care putem, nu să le facem viața frumoasă dar măcar să avem grijă să nu ajungă să se bată cu câinii comunitari pentru mâncarea de la tomberoane.


  Sursa: ziarpiatraneamt.ro  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!