• Ultimele știri

  duminică, 4 septembrie 2016

  BRAVO! Cioloş o spune CLAR: Tăierile ilegale de pădure sunt O PROBLEMĂ de SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ

  Premierul Dacian Cioloş afirmă că tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranţă naţională, pentru rezolvarea căreia trebuie acţionat 'pe mai multe fronturi', el invitându-i şi pe cetăţeni să se implice în procesul de protejare şi recuperare a pădurilor, potrivit Agerpres.


  'Mai mult decât o problemă de mediu, tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranţă naţională. De aceea, acţionăm pe mai multe fronturi. Săptămâna aceasta am înăsprit regimul contravenţiilor - în unele cazuri, cuantumul amenzilor a fost dublat - şi am introdus peste 100 de noi sancţiuni pentru tăieri abuzive de pădure. În plus, am dat responsabilităţi suplimentare angajaţilor ocoalelor silvice, Poliţiei şi Jandarmeriei. Totodată, am clarificat prevederile privind constituirea perdelelor forestiere de protecţie', a scris premierul Cioloş, vineri seara, pe Facebook.

  Cioloş precizează că aceste măsuri fac parte dintr-un pachet mai larg, la care lucrează Guvernul.

  'Aceste măsuri fac parte dintr-un pachet mai larg, aflat în lucru la Guvern, care, între altele, cuprinde stabilirea unei evidenţe clare a proprietarilor şi administratorilor de pădure, transparentizarea şi verificarea amenajamentelor silvice, regenerarea terenurilor forestiere de pe care s-a exploatat masa lemnoasă, îmbunătăţirea programului SUMAL', afirmă Cioloş.


  Totodată, premierul invită cetăţenii să continue să se implice în procesul de protejare şi recuperare a pădurilor. 'Puteţi sesiza transporturile ilegale de lemn prin aplicaţia 'Inspectorul Pădurilor'', mai spune Cioloş.

  Ordonanţa de urgenţă privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, introduce peste 100 de noi sancţiuni, iar în cazul celor existente, la marea majoritate a acestora, cuantumul amenzilor a fost cel puţin dublat, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, joi, într-o conferinţă de presă.

  'În şedinţa de Guvern de ieri (miercuri, 31 august n.r.) au fost adoptate trei acte normative la propunerea Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, toate acestea reprezentând o îmbunătăţire vitală pentru domeniul forestier', a spus Cristiana Paşca Palmer.

  Aceasta a precizat că este vorba despre ordonanţa de urgenţă privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, ordonanţa de urgenţă privind perdelele forestiere de protecţie şi hotărârea de Guvern pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

  Sursa: economica.net


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!