• Ultimele știri

  joi, 29 septembrie 2016

  Ciolos REVOLUTIONEAZA piata muncii din Romania. Masurile vizeaza atat romanii din tara cat si din strainatate

  Reforma revoluționară pe piata muncii: Guvernul a aprobat prime de 12.500 lei pentru cei care isi schimba domiciliul ca sa se angajeze si de 500 de lei pentru somerii care se angajeaza! Măsurile propuse de Guvernul Cioloș au o evidentă orientare de stânga și reprezintă o 


  lovitură în plex pentru PSD, care s-a lăudat mereu cu măsurile sociale luate în timpul guvernărilor sale…

  Guvernul a aprobat miercuri un proiect de ordonanta de urgenta care va produce o reforma pe piata muncii. Incepand cu 1 decembrie vor fi implementate o serie de masuri in sprijinul somerilor care doresc sa se angajeze, constand in prime de activare, de instalare si de incadrare, a anuntat ministrul muncii Dragos Pislaru. O persoana care doreste sa isi schimbe domiciliul la o distanta mai mare de 50 km pentru a se angaja va putea beneficia o prima de instalare de 12.500 de lei. O persoana care nu are loc de munca si nu primeste indemnizatie de somaj, dar doreste sa se angajeze, va putea beneficia de o prima de activare de 500 lei. De asemenea, cei care fac naveta la o distanta mai mare de 15 km de localitatea in care isi au domiciliul, vor beneficia de o prima de incadrare de 0,5 lei/km dar nu mai mult de 55 lei/zi. Vor fi acordate subventii si pentru angajatori.

  Masurile vizeaza persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, angajatorii, dar si romanii din diaspora.

  Sunt masuri ce incurajeaza mobilitatea lucratorilor prin acordarea unor prime (de activare, de incadrare sau de instalare) sau decontarea navetei. Spre exemplu, somerii care decid sa isi schimbe domiciliul la o distanta mai mare de 50 kilometri, pentru a deveni angajati, vor beneficia de o prima de instalare de 12.500 de lei. Finantarea acestor masuri active se va face, pentru prima data, din fonduri externe nerambursabile si din fondurile publice nationale aprobate in bugetul asigurarilor pentru somaj.

  Continuarea pe comisarul.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!