• Ultimele știri

  miercuri, 14 septembrie 2016

  Ciolos reactioneaza FERM. Ambasadorul SUA a fost CONVOCAT la sediul MAE pentru a da explicatii

  Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm a fost convocat de urgenta la Ministerul Afecerilor Externe (MAE) pentru a da explicatii cu privire la fotografia cu steagul secuiesc aparuta in mediul online si neretractata de ambasador sau de ambasada, anunta B1 TV.


  Klemm este asteptat la sediul MAE la ora 18:00, acesta urmand a fi primit de ministrul Lazar Comanescu, cel care a initiat si aceasta convocare.

  Intre timp, MAE a emis un comunicat in care afirma ca „asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea intelegerii si luarii in considerare a posibilitatii existentei unor sensibilitati”.

  „Vizita ambasadorului Hans Klemm in teritoriu se inscrie in atributiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fata locului cu privire la realitatile din statul de resedinta si de a avea un dialog cu autoritatile locale. (…) In ceea ce priveste fotografia la care faceti referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea intelegerii si luarii in considerare a posibilitatii existentei unor sensibilitati. Am transmis aceste considerente partenerilor nostri americani in cadrul unei discutii cu Ambasada SUA la Bucuresti”, se arata in raspunsul MAE, la o solicitare a AGERPRES.

  MAE isi exprima convingerea ca „asemenea vizite genereaza o reprezentare adecvata a realitatilor din Romania in ceea ce priveste drepturile de care se bucura persoanele apartinand minoritatilor nationale si modelul de interculturalitate promovat de Romania, care corespunde intru totul standardelor in materie”.

  Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, a mers marti in judetul Covasna la invitatia autoritatilor locale.

  In cadrul unei conferinte de presa, Hans Klemm a anuntat ca vizita pe care a efectuat-o in Covasna si Harghita a avut scopul de obtine informatii despre viata economica si sociala a zonei.

  In cadrul vizitei, ambasadorul s-a intalnit si cu primarul din Sf.Gheorghe.

  Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti s-a fotografiat alaturi de oficiali din Harghita si Covasna alaturi de steagul secuiesc.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!