• Ultimele știri

  joi, 8 septembrie 2016

  Cea mai deșteaptă femeie din lume este o româncă

  Numele uneia dintre cele mai deștepte femei din lume este Raluca Ada Popa. În timp ce multe tinere pierd vremea căutându-și un rost în viață, Raluca se poate lăuda cu un CV voluminos: este recunoscută un geniu în străinătate, în timp ce la noi este o fată ca oricare alta.


  Raluca Ada Popa poate fi considerată cea mai deșteaptă femeie din lume. Tânara este o eminență cenușie în domeniul informaticii, făcând parte din generația IT. La numai 28 de ani, Raluca se poate lăuda cu un doctorat la Massachusetts Institute of Technology (celebrul MIT), acolo unde doar geniile au acces.

  Raluca este una din femeile care face ravagii în zona de IT: a programat softuri pentru companii IT de renume mondial, fiind printre puținele fete care reușesc o asemenea performanță și singura din România care a ajuns atât de departe în acest domeniu.

  Europenii și americanii spun despre Raluca ceea ce puțin români știu: este un adevărat geniu. Tânara de 28 de ani provine din Sibiu și a fost curtată de marii giganți ai Internetului: Google, Microsoft, SAP și Lincoln Laps. Tânara sibiancă locuiește acum în afara țării, însă gândurile ei sunt mereu îndreptate către România, unde vine de fiecare dată cu ocazia marilor sărbători.

  „Vedeam cum informatica pătrunde în fiecare aspect al vieţii, nu doar în calculator, dar și în telefonul celular, în avioane, în sistemele bancare, în masinile pe care le conducem, în ceasuri și în multe altele. Ideea de a putea programa și controla toate aceste obiecte mă entuziasma enorm”, își justifică Raluca alegerea pentru care a fost numită geniu, scrie si Adevarul.

  „Milioane de date personale sau confidenţiale se fură sau se modifică în fiecare an. Securitatea datelor este importantă și pentru a împiedica frauda sau chiar crima — datele corupte pot face avioane să se prabușească sau stimulatorul cardiac ce menţine viaţa unui om să se întrerupă. Al doilea motiv este că securitatea combină gândirea matematică și teoretică cu ingineria, o combinaţie irezistibilă pentru mine”, a mai spus aceasta.

  Felicitări Raluca!

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!