• Ultimele știri

  sâmbătă, 3 septembrie 2016

  Ce tineri minunaţi are România! Invenţia unor liceeni din Ploieşti ar putea scăpa ţara de inundaţii

  Pe site-ul agrointel.ro, am descoperit, cu totul întâmplător, un articol interesant despre prevenirea inundaţiilor, pe care îl prezint mai jos: “Problema inundaţiilor, inclusiv a celor care afectează culturile agricole, şi-ar putea găsi rezolvarea prin implementarea unui 


  sistem dezvoltat de un grup de liceeni de la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti. Ei au conceput un sistem inovator de prevenire a inundaţiilor, cu care au castigat finala naţională a competiţiei Social Enterprise Programme, organizată de Junior Achievement (JA) România în parteneriat cu compania norvegiană FERD.

  Proiectul lor prevede prelungirea albiei râului cu un sistem antiinundaţie, alcătuit dintr-un perete de protecţie din beton armat, cu orificii protejate cu filtre, ce conduc la o staţie de epurare locală.

  ”Ne-am gândit la un sistem de prevenire a inundaţiilor format din pereţi din beton armat care îmbracă albia râului cu orificii cu filter, la care sunt conectate conducte ce ajung la o staţie de epurare. Am încercat să creăm ceva care nu a mai fost implementat până acum, dar care să nu fie de domeniul SF-ului”, a declarat Tudor Donciu, membru în echipa Aqua Synergy.

  Sistemul inventat de liceeni foloseşte surplusul de apa preluat de conducta magistrală pentru a produce, prin cădere, energia electrică ce alimentează o staţie de epurare.

  Echipa de la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti este coordonată de profesoara Ileana Cocuz, iar rezultatele muncii tinerilor inventatori au fost deja premiate în cadrul galei JA Investeşte în educaţie – Business Hall of Fame”, 2015.

  Articol relatat de știriactuale.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!