• Ultimele știri

  luni, 19 septembrie 2016

  Bușoi: Bucureștiul a pierdut titlul de Capitală Culturală Europeană de incompetentă ce este Firea

  Bucureștiul a pierdut titlul de Capitală Culturală Europeană din incompetența Gabrielei Firea. Cel puțin asta susține Cristian Bușoi, care acuză că, astfel, a fost ratată o foarte bună oportunitate de promovare.


  După ce Timișoara a fost anunțată câștigătoare, Firea a declarat că, oricum, titlul nu avea cum să ajungă în București, pentru că el este acordat doar orașelor defavorizate. În opinia liberalului, social-democrata minte cu nonșalanță pentru a-și ascunde eșecul și incompetența.

  ”Acordarea titlului se face de către un juriu internaţional şi, în niciun caz, nu se face pe criteriul zonelor defavorizate, ci dimpotrivă, este o certificare a capacităţii oraşului de a susţine organizatoric şi reputaţional un eveniment devenit tradiţie în Uniunea Europeană şi pe care toate administraţiile europene îl doresc pentru beneficiile pe care le generează.

  Bucureştiul a pierdut pentru că Primaria Capitalei nu a fost interesată de proiect, care înseamnă un efort de organizare şi de implicare din partea administraţiei, şi nici măcar să fie prezentă în faţa juriului pentru a îndeplini formalităţile necesare pentru prezentare”, a declarat Cristian Bușoi.

  Prim-vicepreşedinte PNL a mai susținut că, astfel, din incompetența Primarului General, Bucureștiul a ratat beneficiile economice venite din turism, o reputație mai bunăși ocazia de a prezenta oportunitățile pe care le are.

  ”Ca să fie foarte clar, sugestia dnei primar Firea, că Timişoara a câştigat titlul pentru că este zonă defavorizată, este o minciună urâtă, menită să acopere incapacitatea primarului Firea de câştiga un eveniment important pentru oraşul pe care are datoria să-l administreze”, a insistat Bușoi.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!