• Ultimele știri

  sâmbătă, 3 septembrie 2016

  Bogdan Diaconu, noul Vadim? „Dacă românii ar fi știut că a fi parte a UE înseamnă a fi slugile prost plătite și batjocorite ale Europei, cred că ar fi avut o altă opinie”

  E îmbulzeală mare pe locul lăsat liber în politică de Corneliu Vadim Tudor. S-au înmulțit discursurile cu accente naționaliste și tot apar politicieni care visează voturi adunate din încleștări interetnice sau din grupul euroscepticilor. Bogdan Diaconu, 36 de ani, a simțit momentul.


   Și-a făcut un partid botezat România Unită și speră să prindă un curent de opinie similar cu cel care a urcat-o de ceva vreme pe Marine Le Pen în scorurile politicii franceze. E adevărat, îl ajută și evenimentele: la o zi de la „scandalul teroristului din secuime”, Diaconu a depus la Parlament un proiect legislativ prin care cere scoaterea UDMR în afara legii.

  - Robert Turcescu: Într-un context politic global în care lumea se teme de xenofobie, rasism și mesaje politice radicale, dumneavoastră conduceți un partid cu accente naționaliste care se bate cu UDMR. Vorba reclamei, „și, nu e periculos”? ne informează 
  evz.ro

  - Bogdan Diaconu: Partidul România Unită nu este o formațiune cu „accente naționaliste”, ci un partid naționalist sută la sută, suntem mândri de acest lucru și o declarăm răspicat. Încercarea de a echivala naționalismul cu extremismul este însă o greșeală, naționalismul a făcut posibilă realizarea României reîntregite la 1918 și este „vinovat” pentru toate momentele glorioase ale istoriei românilor. Dacă am aplica grilele actuale, românii nu ar fi trebuit să-și declare Independența la 1877, nici să realizeze Unirea Mică sau Marea Unire ca nu cumva să dea dovadă de naționalism. Naționalism înseamnă apărarea și promovarea valorilor naționale, nu văd cum acest lucru ar putea fi periculos. Dimpotrivă, periculos este să uităm că suntem români, că avem o istorie, că avem un trecut, și să acceptăm ceea ce spun alții despre noi, cum că am venit aici în Evul Mediu de aiurea și nu avem niciun drept asupra acestui pământ.


  - Despre conflicte interetnice se vorbea la începutul anilor '90 în România. Ce facem, o luăm de la capăt?

  - Extremiștii maghiari o iau de la capăt, mai nou cu atentate teroriste de Ziua Națională. De fapt, UDMR și celelalte formațiuni maghiare nu au renunțat niciodată la ideea separatismului etnic și la contestarea statului național unitar român. Noi doar apărăm principiile constitutive ale statului român și suntem reactivi pentru că suntem atacați. Eu știu că politicienii maghiari s-au obișnuit să își facă mendrele prin Transilvania, să spună tot ce le trece prin cap, să conlucreze cu Ungaria la crearea unei enclave etnice de tip Kosovo, să fure terenuri și clădiri, să își ascundă hoții precum Marko Attila la Budapesta ca să nu răspundă în fața justiției, să facă toate aceste lucruri și să atace statul român chiar pe banii statului român fără să fie deranjați. Uite că Partidul România Unită îi va deranja, ba chiar îi va scoate pe acești inamici ai României în afara legii, așa cum am propus deja printr-o lege în Parlament depusă pe 2 decembrie anul curent.


  - Facem parte din Uniunea Europeană, vrem în Schengen, acceptam proiecte care vorbesc despre multiculturalism, luăm și finanțări pentru asta... Nu e bizar să încercați să luați voturi cu un discurs naționalist- extremist?

  - Da, facem parte din UE, dar suntem second-hand ca piață de desfacere pentru produsele scumpe ale UE și mână ieftină de lucru, iar în rest primim numai directive ale comisarilor europeni mai ceva ca pe vremea URSS, cum a fost și cazul cotelor obligatorii de imigranți musulmani. Dacă românii ar fi știut că a fi parte a Uniunii Europene înseamnă a fi slugile prost plătite și batjocorite ale Europei, cred că ar fi avut o altă opinie! Schengen e istorie, a avut grijă Cancelarul Germaniei atunci când a invitat imigranții musulmani, și acum țările din Schengen au reintrodus controalele la graniță, ba unele și-au făcut și garduri ca să se apere de invitații doamnei Merkel. Cât despre proiectele despre multiculturalism, cine se bucură de finanțări, ONG-urile lui Soros? Bani mâncați degeaba.


  - Ați făcut un proiect de lege prin care cereți scoaterea UDMR în afara legii. Am auzit asta ani de zile, pe vremea lui Vadim Tudor. Erați și atunci adeptul acestei idei?

  - De la prima mea apariție publică, din 2010, am luat atitudine împotriva separatismului etnic propagat de UDMR și am atras atenția asupra pericolului reprezentat de formațiunile maghiare finanțate parțial de Ungaria lui Viktor Orban. Am numai 36 de ani, am intrat în viața publică atunci când am fost pregătit, sper că nu vă așteptați să fac politică din școala generală unde mă aflam în decembrie 1989.


  - Trebuie să existe și un motiv personal pentru care ați devenit un așa înfocat naționalist. V-a bătut vreun ungur, v-a furat iubita în adolescență? De unde a început?

  - Motivul personal este că am fost crescut de un bunic preot care m-a învățat istoria României și cred că oricine cunoaște felul în care românii au fost asupriți și uneori măcelăriți de puterea maghiară în Transilvania, iar acum vede cum se repetă această istorie tragică, simte nevoia să își apere țara și conaționalii.


  - De ce n-ați făcut de la bun început un partid naționalist? Mai întâi ați intrat în PSD, apoi ați ajuns la PC, apoi iar la PSD și abia în cele din urmă ați fondat PRU...

  - Ca să îți faci un partid naționalist, strângând 35.000 de semnături, înființând filiale în toată țara, trebuie să fii pregătit. Eu am fost naționalist și înainte de a înființa PRU, uitați-vă la parcursul meu anterior și la toate opiniile mele publice. Atunci când eram în PSD, Kelemen Hunor îi certa pe liderii PSD în diferite ședințe că nu îmi închid gura. Am căutat o tribună de la care să îmi apăr țara, istoria și valorile. Dacă partidele vechi s-au dovedit refractare la așa ceva și au preferat să trăiască în concubinaj cu UDMR pentru niște voturi, e problema lor, eu am mers mai departe și am înființat un partid care nu face compromisuri.


  - Nu vă place guvernul Cioloș, nu vă place UE, vă încruntați la FMI, la Banca Mondială și, în general, vă uitați urât la tot ce înseamnă structuri politico-financiare internaționale. Nu, zău, pe ce lume trăiți și în ce lume ați vrea să trăiți?

  - Guvernul Cioloș este făcut din oameni veniți de la Bruxelles, a căror carieră depinde de Bruxelles și care se vor întoarce acolo după ce nu vor mai fi miniștri. Câtă autonomie credeți că au și de cine ascultă? Ce legătură are Guvernul Cioloș cu dorințele celor care au ieșit în stradă ca să-l dea jos pe Ponta și să fie conduși spre mai bine? FMI a mai falimentat câteva țări, de ce m-aș închina la FMI? Vi se pare că România merge așa bine după intervenția FMI? Banca Mondială a susținut închiderea și privatizarea întregii industrii românești și acum suntem o țară de importuri. De ce m-aș uita frumos la cei din afara țării care ne-au pus țara pe butuci, cu complicitatea politicienilor români, desigur, nu aș vrea să-i absolvim de vină. Eu nu mă închin la cei care profită de pe urma României, în timp ce țara se prăbușește în sărăcie. Așa că sunt lucid și nu mă las amețit de vorbele lor frumoase. În ce lumea aș vrea să trăiesc? Într-una în care România să fie suverană, iar românii să beneficieze de bunăstare, în care deciziile să fie luate în acord cu poporul român, nu cu interesele multinaționalelor.

  Sursa: evz.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!