• Ultimele știri

  luni, 5 septembrie 2016

  AȘA CEVA ESTE INACCEPTABIL! O tânără a fost batjocorită în Târgu-Mureș pentru că nu știa limba maghiară! Românca a fost făcută „țigancă” chiar în țara ei!

  Este incredibil cum a fost batjocorită o tănără în Târgu-Mureș! A luat autobuzul pentru că vroia să-și revadă liceul după zeci de ani, dar în mașină toți au încolțit-o! Au început să chicotească și să o jignească. Pentru că nu știa limba maghiară, tânăra a fost făcută „țigancă” de locuitorii acestei țări care se cred stat în stat și își permit să persifleze țara în care locuiesc și care le oferă atâtea beneficii.


  Citți ce scrie tânăra care a trecut prin această experiență traumatizantă… chiar în țara ei! Și a lor, a celor din Târgu-Mureș!

  „Mă aflu de câteva zile într-o vizită familială, de la Cluj-Napoca în Târgu-Mureş, unde m-am întors de decenii, în amintirea anilor de şcoală trăiţi cu emoţie şi respect la fostul Liceu «Unirea».

  Într-o scurtă călătorie cu autobuzul nr. 44, în data de 5 august, între orele 10-11, am trăit un incident agresiv, etnic, neaşteptat şi inacceptabil oriunde ne-am afla în România. Vroiam să-mi cumpăr bilet de călătorie, dar nu se remarca prezenţa unui casier. Am întrebat-o pe o cetăţeancă, cum aş putea proceda. Mi s-a replicat explicativ în limba maghiară. În maşină se vorbea tare, ostentativ, de majoritatea călătorilor în limba maghiară. I-am replicat «doamnei» că nu înţeleg ce mi-a răspuns. Contrariată, m-a admonestat că nu ştiu să vorbesc ungureşte, altfel, ce caut în Târgu-Mureş? Atunci eu am întrebat-o dacă suntem în Ungaria sau în România. Nu mi-a răspuns. Agresivei unguroaice vârstnice i s-au asociat şi alţii de teapa ei, precizând că drepturile minorităţii maghiare sunt necesare şi imperative. Cam un sfert de oră am fost comentată în colectivitatea lor, nimeni nu mi-a luat apărarea. Se pronunţau repetat, cuvântul «ţigan», cu referiri la persoana mea, şi alte opinii depreciative, pe care le-am intuit, amintindu-mi unele cuvinte ştiute din anii de şcoală, din fosta Regiune Autonomă Maghiară.

  Mă simt copleşită de nedreptatea istorică şi actuală asupra românilor ardeleni, amplificată de legi privilegiate, abuzive, iresponsabile, făcute de inculţii politicieni actuali, trădători de ţară. Am avut ocazia să cunosc şi alte ţări din lume (SUA, Canada, Germania), unde limba oficială este limba naţională, obligatorie pentru toţi cei care vor să fie cetăţeni ai acelor ţări. Pe lângă drepturi, în echilibru, există obligaţii netârguite după interese politice. Cer introducerea, în Constituţie, a unui articol privind retragerea cetăţeniei tuturor acelora care aduc prejudicii României, însemnelor naţionale şi limbii române”.

  Sursa: cuvantul-liber.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!