• Ultimele știri

  joi, 29 septembrie 2016

  ANAF caută o nouă PRADĂ. Va bate în curând la ușa românilor ce stau cu chirie. Vor fi verificați toți. Este o prioritate

  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) începe verificarea mai amănunţită a contractelor de închiriere, printr-o campanie de informare a proprietarilor de locuinţe, urmată de acţiuni de control şi sancţiuni unde se constată nereguli, a declarat miercuri seară preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, la postul public de televiziune.


  În cazul chiriilor, primul pas este că am pus la punct o campanie de informare şi vrem să pornim prin a discuta cu administratori de bloc, în blocurile mai mari unde ştim că exist zone sensibile, să informăm proprietarii. Până la urmă, dacă vrem conformare voluntară din partea proprietarilor care închiriază, primul pas este să îi informăm şi să ştie la ce să se aştepte în caz că nu declară. Pasul doi este să mergem în control şi să îi sancţionăm”, a explicat Doroş.

  El a precizat că încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice „este un fenomen” observat la ANAF.

  Şeful Fiscului a explicat că în cazul chiriilor nedeclarate este vorba de evaziune fiscală şi a precizat că instituția pe care o conduce se va concentra în perioada următoare pe acest tip de evaziune.

  Președintele Fiscului a menționat, însă, că şi până acum proprietarii care închiriază erau verificați, însă această activitatea nu era prioritară pentru ANAF.

  „Noi nu putem să spunem că nu controlăm proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. În momentul acesta, proprietarii care obțin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control„, a adăugat Doroș, conform Agerpres.


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!