• Ultimele știri

  luni, 29 august 2016

  Nicolae Soare, doctorul care le-a intrat la suflet ploieștenilor! Un profesionist desăvârşit, cu mii de operaţii complicate la activ...

  Ar fi vrut să devină expert în fizică atomică, dar destinul i-a rezervat un loc în rândul specialiştilor români în neurochirurgie. Lucrează de numai patru ani în Ploieşti, dar sute de cititori din toată Prahova şi membrii juriului de specialitate al campaniei Adevărul l-au propus şi l-au votat ca fiind unul dintre cei cinci medici cu care oraşul nostru se mândreşte.


  Un profesionist desăvârşit, cu mii de operaţii complicate la activ, dublat de un om empatic, cu valenţe de filosof sunt "ingredientele" care fac din neurochirurgul Nicolae Soare unul dintre mai iubiţi medici din Ploieşti.

  Poveştile personale ale medicului Nicolae Soare au ceva din frumuseţea unei cărţi care te pune pe gânduri la fiecare paragraf. Spune că medicina a fost, în cazul său, o chestiune de destin, o întâmplare care i-a întărit convingerea că nimic din ceea ce facem pe lumea asta nu este arbitrar. "La sfârşitul clasei a IX-a, am fost selecţionat să fac parte dintr-o clasă specială, experimentală, de matematică intensiv. Atunci îmi doream foarte mult o carieră în fizică atomică, iar toţi profesorii mei mă încurajau în acest sens", povesteşte medicul Nicolae Soare. Cu toate acestea, a intrat la medicină, ca urmare a unei promisiuni făcută tatălui. "Mama a avut unele probleme de sănătate, iar tatăl meu, umblat atât de mult prin spitale, ne-a spus că ar fi bine ca unul dintre noi să fie doctor. Am făcut promisiunea că voi încerca eu să urmez medicina. Spre surprinderea mea, am şi intrat. Mă pregătisem singur", spune medicul.


  A transformat secţia de neurochirurgie de la Ploieşti

  Născut într-un cătun cu numai o sută de suflete, din Ialomiţa, i-a făcut mare plăcere să lucreze, după stagiatura din Bucureşti, la ţară, un loc de unde a rămas cu prietenii de o viaţă. Cu toate acestea, după ce şi-a luat secundariatul şi a ales ca specializare neurochirugia, a lucrat în Bucureşti. Cariera medicului s-a identificat ani de zile cu Spitalul "Bagdasar Arseni" şi singura secţie de chirurgie spinală din ţară. Asta până în urmă cu patru ani când a venit la Ploieşti, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde neurochirurgul care înfiinţase secţia, dr. Zaharia Valeriu, se pensionase.

  Intervenţiile profesioniste pe nervii, terminaţiile nervoase şi "minţile" pacienţilor, cu tot cu lipsurile unei aparaturi performante, i-au asigurat un loc în sufletele şi în vieţile ploieştenilor. "Din păcate, nu poţi avea tot timpul succese, medicii sunt oameni. Deseori, intervine o limită peste care nici măcar ştiinţa sau mijloacele de care dispunem nu te pot face să treci. Cred, însă, că pentru fiecare dintre pacienţi dai ceva din tine", spune medicul.

  Pe lângă operaţiile delicate, în ultimii patru ani, medicul Nicolae Soare a făcut din secţia de neurochirugie una mai "bogată" cu cinci medici, cu o linie de gardă permanentă şi dotată cu o sală nouă de operaţii, o sponsorizare din partea unui pacient care a înţeles că banii, dacă îi ai, te ajută atunci când îi împărtăşeşti şi cu cei care nu-şi permit. "Încerc să fac tot ce îmi stă în putinţă şi consider că întotdeauna este loc de mai bine", este modest neurochirurgul.


  Viaţa din spatele halatului

  Medicul Nicolae Soare este căsătorit tot cu un... doctor, oftalmolog

  Are o fată, Cristiana, care nu a urmat pasiunea pentru medicină a părinţilor, este absolventă a unei facultăţi de drept

  Un hobby de timp liber este vizionarea partidelor de box

  În tinereţe ar fi plecat să practice medicina în Africa, acum ar pleca din România doar pentru a face cercetare. În rest, aici are tot, o familie extraordinară şi prietenii

  Nu a ţinut niciodată bilanţul cazurilor şi pacienţilor care i-au trecut prin mână pentru că nu a avut niciodată "curiozitatea bilanţului" sau pentru că "fuge de bilanţuri"

  Consideră că a avut în viaţă tot ce se poate, şi bune, şi rele, şi frumoase şi urâte, iar "insomniile" profesionale le-a lăsat întotdeauna dincolo de pereţii casei sale şi frumuseţea familiei.


  Spune-ți părerea!

  Profesionalismul, integritatea, reputația și modernizările pe care le-a adus secției de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești i-au adus medicului Nicolae Soare voturi din partea tuturor membrilor juriului de specialitate consultați de redacția Adevărul din Ploiești, dar și alte sute de voturi din partea cititorilor. Miercuri, cititorii Adevărul din Ploiești vor putea citi povestea medicului clasat pe locul 4 în topul doctorilor cu care orașul nostru se mândrește. Intră pe ploiesti.adevarul.ro și spune cine crezi că este acest medic.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!