• Ultimele știri

  luni, 15 august 2016

  Klaus Iohannis: Primul lucru la care renunț va fi imunitatea de președinte

  Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, a declarat joi ca daca va ajunge la Cotroceni va renunta la imunitatea care vine o data cu functia de presedinte.


  "Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea presedintelui Romaniei", a spus Klaus Iohannis, intr-o conferinta de presa la Cluj, admitand ca, pentru a face acest lucru posibil este nevoie de discutii cu partidele politice.

  "Voi avea aceste discutii si voi solicita ferm sa se renunte la alineatul care stabileste ca presedintele se bucura de imunitate", a adaugat Iohannis.


  Ar trebui modificata Constitutia

  Constitutia Romaniei prevede ca seful statului beneficiaza de imunitate in aceleasi conditii ca si parlamentarii, respectiv nu poate fi tras la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului.

  In ceea ce priveste imunitatea senatorilor si deputatilor, Iohannis a admis ca trebuie sa existe o protectie pentru opiniile politice, dar a adaugat ca trebuie aduse unele schimbari in legislatie, pentru ca "este inadmisibil ca prin procedura parlamentara sa poata fi impiedicata justitia sa isi faca treaba".

  "Nu voi gratia niciodata un politician condamnat pentru fapte de coruptie"

  In acelasi timp, candidatul ACL a spus ca nu va accepta o lege a amnistiei si gratierii "asa cum este ea pregatita in sertrarele PSD" si a dat asigurari ca nu va gratia niciodata un politician condamnat pentru fapte de coruptie.

  In opinia sa, "daca vrem politicieni care vor sa schimbe sistemul, trebuie ca schimbarea sa inceapa din interiorul partidelor".  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!