• Ultimele știri

  sâmbătă, 27 august 2016

  Hai să vindem TOT. Termocentrala Doicești, vândută pentru 61 milioane lei către firma European Energy Communications

  Termocentrala Doicești, vândută pentru 61 milioane lei către firma European Energy Communications Fosta sucursală Doicești a Termoelectrica, aflată în lichidare, va fi preluată, pentru 60,89 milioane lei (13,85 milioane euro), de către firma European Energy Communications SRL, înregistrată în București.


  Firma a fost înființată în acest an, la data de 1 aprilie, și este controlată de European Communications SRO, din Cehia, cu 80% din acțiuni. Pe lista asociaților figurează și doi acționari persoane fizice, respectiv Ion Cebuc (6,67% din titluri) și Ioan Liviu Popescu (13,33% din părțile sociale). Administratorul European Energy Communications este Tamara Lysenko, persoană cu cetățenie ucraineană.

  Sucursala Doicești a fost vândută printr-o licitație cu strigare, organizată vineri, 25 iulie, potrivit unui comunicat transmis marți de Muşat & Asociaţii Restructuring & Insolvency, în calitate de lichidator al Termoelectrica.

  Activul scos la vânzare a fost format din centrala termoelectrică Doiceşti (jud. Dâmboviţa), staţia intermediară de comprimare din comuna Aninoasa (jud. Dâmboviţa), un apartament de serviciu, situat în municipiul Târgovişte (jud. Dâmboviţa şi imobile de tip rezidenţial şi club, situate în comuna Moroeni (jud. Dâmboviţa), potrivit comunicatului.

  În 2012, guvernul a separat activele viabile ale Termoelectrica, respectiv termocentralele ELCEN Bucureşti, Electrocentrale Mintia şi Electrocentrale Paroşeni, care au fost transferate în controlul Ministerului Economiei. Reprezentanții statului anunțau atunci intenția de a transfera într-o nouă entitate alte “active valoroase” ale Termoelectrica, partea rămasă din companie urmând să intre în lichidare.

  sursa: Economica.net


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!