• Ultimele știri

  duminică, 28 august 2016

  Domnule Johannis, ce-i cu înarmarea asta americană în draci, la mine în curte?

  Bănuit fiind că aș simpatiza cu președintele Johannis, pe care, recunosc, l-am votat și pentru a nu-l mai vedea fâțâindu-se în televizor pe filfizonul Ponta, îmi îngădui, de pe această poziție (fie vorba între noi, eu n-am simpatizat cu niciun politician în funcție, ci, când s-a nimerit, a fost ori înainte, ori după), pârât fiind că aș fi rămas adept al sasului, îmi permit o întrebare care mă muncește. 


  Ce-i cu înarmarea asta americană în România? Vin trenuri cu arme americănești ca înaintea unui mare război și vor mai veni, aud, din ce în ce mai multe. Poporul e oricum stresat, cum zicea mai adineaori profesorul Coșea, de iminența unui cutremur mare. Nimeni nu știe dacă va veni, cutremurul mare și, cu atât mai puțin, când. Dar frica e în noi. Știința seismologică e bleagă, se exprimă mormăit, prin unul Mărmoreanu și, bălmăjit, prin altul care a venit după el. Seismologii știu să măsoare cutremurele după ce s-au produs. Ce-i cu această a doua frică pe care un iminent mare război ne-o vâră în oase?

  Bunicul meu aștepta avioanele americane să ne scape de sovietele care îi luau pământul, libertatea, viața. N-au venit 50 de ani. Vin acum când e pace și, de bine de rău, am scăpat de sovietici. De ce domnule Johannis și de ce așa de apăsat și gâfâit de parcă vine sfârșitul lumii? Să apere flancul NATO? Perfect. Dar flancul e mare și prea se înghesuie toată râca și hâra americano-rusă în România. Să înțeleg că dacă se vor cafti vreodată rușii și ăia de peste Ocean, n-au un loc mai potrivit să dea cu bombe unii în alții decât în satul meu? În satul meu București, avansat la gradul de comandament NATO, în satul meu Deveselu, devenit un fel de Pentagon, în satul meu Kogălniceanu? Băsescu ne-a lăsat fără flotă. Americanii pun în Marea Neagră o flotă de portavioane și cuirasate, la întrecere cu rușii, care pun și ei în draci, nave care nu cară minereuri, ci trotile de cel mai înalt rang exploziv. Când vor începe să tragă unii în alții, rușii vor trage în Constanța să-i piseze pe americani și americanii în Tiraspol și Odesa, să-i piseze pe ruși. În ăst timp, în Piața Roșie se va țopăi cazacioc, iar pe străzile din Washington majoretele își vor arăta în dans suplele lor popouri. Doar noi, cărora ni se va face onoarea de a fi teatru de război, ne vom șterge mucii la nas cu mâna culeasă de pe acoperiș.

  Am nevoie de niște explicații domnule Johannis. Într-un discurs proamerican, al mătăluță, pe care l-am lăudat, când urcam la 2 la sută banii pentru armată, ai zis, citez din memorie, că vei cere americanilor nu doar colaborare militară, ci și ECONOMICĂ. Bravos, zic, face unchiul Sam fabrici peste mormanul de fier vechi ceaușist, fac industrie nouă yankeii, chiar și de arme, că ne pricepem și la asta, fac autostrăzi. Fac…ciuciu! Văd că se mulțumesc și cu șoselele noastre găurite spre a-și căra spre Est tancurile și utilizează căile ferate care sunt mai proaste ca la introducerea primelor locomotive cu abur și cărbuni, pentru a căra armament greu, rachete și alte celea. Curg zi și noapte, Turcia ridică tonul de parcă a reînviat Imperiul Otoman, iar rușii și-au adus aminte că în prima parte a războiului mondial, România a luptat împotriva lor. Dă-mi, domnule Johannis, un răspuns. Se îngroașă gluma? Spune-mi nu mie, în particular, că dacă îmi spui un secret, eu mă apuc să-l scriu, că-s argat al opiniei publice. Spune-l la televizor, să auzim toți, că de-aia te-am votat. Admir că nu ești o cață ca Băsescu și vorbești rar. Dar frica de război care se lățește în sufletul, și așa chinuit al românului, trebuie stinsă. Zi-ne ceva? Dacă am mărit banii pentru armată, de ce nu facem fabrici de armament aici, noi, membri devotați ai NATO? O industrie de puști aveam. S-a evaporat. S-o facem la loc cu americanii, iar lefurile muncitorilor români să fie ca-n SUA. Avem încă muncitori și ingineri calificați în industria bună/ proastă a împușcatului. Să-i utilizeze americanii. De ce s-a pierdut din colaborarea cu americanii, partea ”economică”, pe care o subliniai apăsat, și a rămas doar cea ”militară”?
  Sursa: AM PRESS. Autor: Lucian Avramescu


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!