• Ultimele știri

  sâmbătă, 27 august 2016

  Culmea ipocriziei PNL: Pocora are patru case și terenuri, dar a cerut și obținut ajutor social!

  Cristina Pocora, candidatul PNL la Primăria Sectorului 3, locuiește, în ciuda situației materiale foarte bune, într-un apartament dintr-o casă ANL, obținută cu ajutor de la stat și credit ipotecar.  Știți procedura aceea cu liste de așteptare pentru locuințe sociale unde se înscriu alte câteva zeci de mii de persoane, familii tinere, cu copii, cu venituri modeste?


   N-a fost un impediment, nici măcar moral, pentru Cristina Pocora, persoană cu funcții importante și cu un venit măricel. Acum, în pragul alegerilor, vorbește oamenilor despre locuințe sociale și pare că nu are nicio problemă că ea a cumpărat cu preț subvenționat un apartament ANL, deși era evident că își permitea să cumpere orice altă casă ne informează realitateabucuresti.ro


  Vinde iluzii tinerilor, pe care tocmai i-a sfidat

  Și totuși Cristina Pocora, din postura de candidat la Primăria Sectorului 3, se declară acum, în campania electorală, extrem de preocupată de situația tinerilor. Cu toate acestea nu s-a sfiit să ia locul unei familii, care aștepta plină de speranță, o locuință subvenționată de stat.

  Aici locuiește Cristina Pocora, apartamentul fiind considerat locuință socială ANL

  În acest moment, Cristina Pocora locuiește în apartamentul ANL din Sectorul 6, având pe lângă acesta alte două apartamente și două case în București și Vrancea, dar și două terenuri în București, așa cum reiese din declarația de avere. Pe lângă acestea, candidata PNL deține și bijuterii de peste 5.000 de euro, o Dacia Duster și un BMW de aproape 70.000 de euro. Cu salariu de 5.000 de lei a obținut subvenție pentru o locuință socială Cristina Pocora spune acum că principalul ei scop este bunăstarea familiilor. Dar, conform declarației de avere, ea a primit ajutor de la Primăria Sectorului 6 pentru a-și construi, în 2010, o casă de 122 de metri pătrați în cartierul ANL Godeni din apropierea Lacului Morii, cartierul Giulești, deși avea deja o locuință împreună cu soțul său, omul de televiziune Dan Cruceru. Foarte interesant este modul în care candidata PNL a obținut subvenția pentru locuința respectivă, în condițiile în care nu era deloc eligibilă.

  „Titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membri ai familiei acestuia – soţ, soţie, copii şi/ sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuiatrebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/ sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ- teritoriale sau unităţii în care îşi desfăşoară activitatea.” – Legea locuințelor sociale

  Cu doar doi ani înainte însă, în 2008, Cristina Pocora cumpărase împreună cu soțul său un alt apartament în București. Cu toate acestea, Cristina Pocora a reușit să obțină casă de la stat, deși nu era eligibilă din acest punct de vedere. Pe lângă criteriul enunțat mai sus, o altă condiție obligatorie pentru a primi o locuință socială este ca salariul celui ce solicită casa să fie sub salariul mediu național.


  Fals în declarația de avere și în cea de integritate?

  În momentul în care Cristina Pocora a primit aprobare pentru apartament de la ANL, salariul mediu net era de 1.282 de lei, în timp ce Pocora, deputat la acel moment, primea o indemnizație de 5.199 de lei, potrivit declarației de avere de la momentul respectiv. Cu toate că nu era eligibilă, deputata Pocora a reușit să pună totuși mâna pe o casă de la stat.

  Cristina Pocora a declarat ca nu a fost implicata in obtinerea unor avantaje patrimoniale nejustificate.

  Cu toate că este evident ajutorul nejustificat primit din partea statului, obținut prin puterea funcției de deputat, Cristina Pocora pare să nu aibă nicio reținere în a minți în declarația de integritate semnată la jumătatea lunii aprilie, în care este stipulat faptul că nu a fost implicată în obținerea unor avantaje patrimoniale nejustificate. Ba mai mult, în aceeași declarație susține că nu a fost implicată niciodată în cazuri de conflict de interes.

  Declaratia de avere a Cristinei Pocora, in care este mentionata locuinta ANL obtinuta in 2010

  Și în cazul locuinței ANL, Pocora pare să ridice minciuna la rang de artă, pentru că ea este anchetată în acest moment fix pentru conflict de interese, alături de alți deputați, pentru că și-ar fi angajat o rudă la cabinetul său parlamentar. Fapta este penală și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, conform Codului Penal.  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!