• Ultimele știri

  sâmbătă, 27 august 2016

  Cioloș: Au început pregătirile pentru găzduirea brigăzii multinaționale care va fi pe teritoriul României

  Premierul Dacian Cioloș a declarat sâmbătă, după întrevederea avută cu omologul polonez Beata Szydlo, că au început pregătirile pentru găzduirea brigăzii multinaționale care va fi pe teritoriul României.


  "Legat de rezultatele Summitului NATO de la Varșovia, (...) suntem în continuare în contact strâns cu Polonia pentru a duce la îndeplinire deciziile care au fost luate acolo. (...) Deja am stabilit în Guvern ca Ministerul de Externe și Ministerul Apărării să urmărească un plan de măsuri și un calendar de măsuri în perioada următoare, până la sfârșitul anului, în așa fel încât acele decizii să fie materializate. Acest subiect a fost discutat și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. (...) Și au început pregătirile, atât din punct de vedere al infrastructurii necesare, pentru găzduirea acestei brigăzi multinaționale. Avem deja confirmări, inclusiv Polonia a confirmat menținerea angajamentului pe care l-a luat pentru această prezență. Am evocat și acest subiect cu doamna prim-ministru", a spus Dacian Cioloș, într-o declarație de presă comună cu omologul polonez, la Gura Humorului.

  Potrivit premierului Cioloș, acest subiect se află permanent pe agenda miniștrilor Apărării și de Externe din Polonia și din România.

  "Miniștrii de Externe au organizat împreună o vizită în Turcia și pentru a discuta urmările deciziei Summitului NATO de la Varșovia și pentru a discuta alte aspecte de interes regional. (...) Din punctul acesta de vedere, (...) relațiile noastre de colaborare, și pe partea externă, și pe partea de apărare, militare, sunt chiar excelente între România și Polonia. E un subiect care a fost și pe agenda președinților Poloniei și României", a mai afirmat Cioloș.

  AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cerban, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!