• Ultimele știri

  sâmbătă, 27 august 2016

  Cetatea în formă de diamant din România. Construcţia e unică în sud-estul Europei. Galerie FOTO

  Cetatea Alba Carolina a ajuns în ultima vreme să fie printre primele în topul celor mai vizitate destinaţii turistice din România, după Castelul Peleş sau Cetatea Sighişoara. Schimbul de gardă din cetatea Alba Carolina este unul dintre motivele pentru care peste 300.000 de turişti din toată lumea vin aici în fiecare an.


  În fiecare zi, la ora 12 fix, soldaţii îmbrăcaţi în uniforme militare austriece de la jumătatea secolului al XVIII-lea mărşăluiesc în Cetatea Alba Carolina, apoi fac schimbul de gardă. Ceremonialul a devenit un simbol al cetăţii din Alba Iulia.

  Construită în perioada 1715 -1738, Cetatea Alba Carolina trebuia să fie în centrul stăpânirii habsburgice în Transilvania, având rolul de depozit de armament, dar şi garnizoană pentru soldaţi. Noua fortificaţie înglobează în zidurile ei piatra şi părţi din zidurile fortificaţiilor anterioare. La construcţia acestei cetăţi au fost aduşi în zonă cei mai renumiţi sculptori şi meşteri ai vremii, fortificaţia fiind proiectată de arhitectul italian Giovano Morandi Visconti. Cetatea trebuia să simbolizeze gloria şi măreţia Imperiului Habsburgic şi a împăratului Carol al VI-lea, descendentul celei mai longevive dinastii a Europei: Dinastia Habsburgilor.

  Cetatea de tip Vauban (sub formă de stea cu 7 colţuri) este cea mai mare de acest tip din sud-estul Europei, fiind nominalizată printre primele 7 monumente reprezentative ale României.
  Sursa: one.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!