• Ultimele știri

  sâmbătă, 27 august 2016

  Ce a găsit Fiscul la bogații României. Averi nejustificate și datorii neplătite la stat de zeci de milioane de lei

  Inspectorii fiscali au promis că verifică în detaliu cum au ajuns la mari averi bogaţii României. Acţiunea de amploare se derulează pe mai multe etape. După cercetări care au durat mai bine de un an de zile, în averile reale ale primilor 10 bogătaşi controlaţi, s-a descoperit o sumă de 87 de milioane de lei, adică aproape 20 de milioane de euro, nedeclarată.


  Potrivit ANAF, în cazul a aproape 24 de milioane, bogații României nu pot spune nici sursele din care au obținut acești bani. Și numai în cazul acestei sume, datoriile către stat se ridică la aproximativ 6,2 milioane de lei, din taxe și impozite neplătite plus dobânzile și penalitățile.

  Pentru alte peste 63 de milioane de lei, ANAF a descoperit sursele de unde provin acești bani, însă nedeclararea lor a adus bugetului de stat un prejudiciu de peste 10 milioane de lei. Bani la care se vor adăuga și penalitățile și dobânzile, deocamdată necalculate ne informează 
  reteauadestiri.ro


  Potrivit ANAF, pentru a ajunge la aceste rezultate, inspectorii au fost nevoiți să investigheze peste 100.000 de tranzacții din 480 de conturi bancare și peste 10.000 de operațiuni derulate între 120 de societăți comerciale.

  Au fost analizate operațiunile desfășurate prin peste 480 de conturi bancare (peste 100.000 de tranzacții) transmise de instituțiile de credit, în principal, pe format hârtie, fapt care a necesitat prelucrarea manuală a acestora

  Au fost verificate operațiuni desfășurate de persoanele fizice cu peste 120 de societăți comerciale (peste 10.000 de operațiuni)

  Au fost prelucrate informații privind deținerile patrimoniale primite de la peste 100 de autorități ale administrației publice locale (servicii de impozite și taxe locale), arată un comunicat al ANAF.


  Ancheta celor de la ANAF a scos la iveală că mare parte dintre activitățile și tranzacțiile verificate sunt artificiale sau cu numerar, pentru care au fost prezentate informații neclare, insuficiente sau contradictorii.

  Mare parte dintre activitățile și tranzacțiile verificate presupun analize complexe: activități investiționale diverse, tranzacții cu instrumente financiare pe piețele interne și internaționale, tranzacții disimulate sau artificiale, multiple operațiuni cu numerar, inclusiv de valori semnificative, pentru care au fost prezentate informații neclare, insuficiente sau contradictorii (aspect datorat reticenței contribuabililor de a furniza astfel de informații), arată ANAF.

  Cei 10 bogătași fac parte dintr-un grup de 336 de persoane, fiecare cu averi de peste 20 de milioane de euro, persoane care vor fi toate verificate de inspectorii ANAF în cadrul unei operațiuni care a început în 2013.
  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!