• Ultimele știri

  duminică, 31 iulie 2016

  Un uriaș lanț de supermarket-uri s-a săturat de România. Vinde tot și pleacă

  Grupul german a mai vândut şi operaţiunile Selgros Cash&Carry şi pe cele ale lanţului de supermarketuri Billa. Comerciantul german Rewe poartă discuţii de vânzare pentru cele opt ma­gazine pe care le deţine în Româ­nia sub brandul XXL Mega Discount.


  Acestea sunt amplasate în oraşe mari şi medii, respectiv Brăila, Braşov, Bucureşti, Târgovişte, Sibiu, Ga­laţi, Buzău şi Ploieşti, potrivit site-ului com­pa­niei, şi operează pe seg­men­tul hard-discount. Magazi­nele XXL Mega Discount au o suprafaţă medie de 2.500 mp şi circa 7.500 de produse în ofertă  informează ZF.

  Rewe discută cu mai mulţi jucători din piaţă, negocierile fiind în fază incipientă, potrivit surselor ZF.

  Pe lista unor potenţiali cumpărători se află gi­ganţii francezi Auchan şi Carrefour, dar şi belgienii de la Mega Image.

  Auchan a anunţat recent că vrea să intre pe segmentul magazinelor mici, până acum fiind activ doar pe piaţa hiper­marketurilor, astfel că o achiziţie a XXL Mega Discount are sens.

  Mai mult, francezii de la Car­re­four au deja „expe­rien­­ţă“ în achiziţiile busi­nes­surilor Rewe, ei pre­luând la finalul anului tre­cut şi reţeaua Billa, într-o tranzacţie de aproape 100 de mi­lioane de euro. Această tranzac­ţie se află acum pe masa Consiliului Concurenţei.

  „Auchan şi Carrefour sunt retailerii cu cel mai mare apetit pentru achiziţii în România. Ei se luptă pentru poziţia de lider şi nu o pot face decât prin preluări. De asemenea, am putea vedea o achiziţie făcută de grupul Delhaize-Ahold, proprietarul Mega Image“, spunea recent o altă sursă din piaţă.

  Rewe a mai vândut în 2010 şi re­ţea­ua de magazine cash&carry Selgros într-o tranzacţie internaţională.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!