• Ultimele știri

  sâmbătă, 11 iunie 2016

  Cum se descurajează ieșitul în stradă. Intâmplarea unei femei din judetul Ilfov

  Dacă mai țineți minte, pe 6 mai 2016, în plin dezastru cu Hexi Pharma, am ieșit în stradă vreo 1.000 de oameni, ca să comemorăm victimele infecțiilor din spitale și să-i cerem Ministrului Sănătății de la vremea aceea să nu ne mai mintă, iar premierului să ia măsuri. 


  Nu a venit nimeni să ne legitimeze și să ne amendeze. A doua zi, pe 7 mai, a mai fost o comemorare organizată de Alianța Medicilor, care s-a bucurat de această participare:


  Nu a venit nimeni să ne legitimeze și să ne amendeze nici de această dată.

  “Băieții” au procedat altfel și mult mai jegos. Au scris procese verbale de amendă, în absență, pentru Carmen Uscatu, care făcuse pe Facebook event-ul prin care invita la comemorarea-protest din 6 mai, și i le-au trimis acasă. Două procese verbale totalizând amenzi de 3.500 de lei, care mai conțin și minciuni:  Scrie așa în procesul verbal cu amenda de 1.000 de lei, pentru comemorarea din 6 mai, la capitolul “fapte săvârșite”: “a organizat o adunare publică nedeclarată și neinregistrată, pentru exprimarea unor opinii referitoare la situația din spitalele din Romania, iar, pe timpul desfășurării acesteia, a condus activitățile participanților, dirijând acțiunile și scandările acestora. De asemenea, pe toată durata desfășurării a transmis celorlalți participanți mesaje de organizare a unor noi adunări publice, în zilele următoare”.

  Iar, pe procesul verbal referitor la adunarea comemorativă din 7 mai, scrie așa: “a organizat o adunare publică nedeclarată și neînregistrată, pentru exprimarea unor opinii referitoare la situația din spitalele din România, iar, pe timpul desfășurării acesteia a condus activitățile participanților, dirijând acțiunile și scandările acestora. De asemenea, pe toata durata desfășurării, a lansat invitații pentru alte acțiuni derulate în același scop”.

  Reiau încă o dată poza din 7 mai:


  Atâția oameni am fost. Nu a dirijat nimeni nicio acțiune și nicio scandare, pentru că nu a existat nicio acțiune și nicio scandare. Nu a strigat nimeni nimic. Câțiva oameni chemați de Alianța Medicilor am stat, pe grupuri, în Piața Universității, și am tăcut sau am schimbat câteva vorbe între noi. Pentru asta, Carmen Uscatu a primit, acasă, un proces verbal plin de minciuni și o amendă de 2.500 de lei, cu 1.500 de lei mai mare decât cea primită pentru 6 mai, când fuseseră 1.000 de oameni în Piață.

  Așa se lucrează ca să le tai oamenilor cheful de ieșit în stradă. Nu te duci la fața locului să dai amenzi, pentru că dă extrem-extrem de prost la imagine. Cum dracu să le dai amenzi pentru că au ieșit să își plângă morții uciși cu cinism în spitale, de un stat corupt, și să ceară autorităților să oprească genocidul? Cel mai șmecher e să le trimiți discret, acasă, celor mai vocali procese verbale cu ditamai amenzile, în care să și minți. Ideea e să-i descurajezi prin metode securistice, scopul fiind să nu mai aibă chef să mai incite lumea la ieșit în stradă nici măcar pentru comemorări.

  I-am cerut lui Carmen Uscatu contul, ca să contribuim cu toții la aceste amenzi nesimțite. Nu a vrut să mi-l dea, vrea să le conteste, nu să le plătească. Dacă sunt avocați cu experiență pe astfel de subiecte, e binevenit ajutorul lor. Îi rog să lase un mesaj, ca să îi poată căuta Carmen. De asemenea, dacă cumva a mai primit cineva astfel de amenzi, e bine de știut.

  Până atunci, să reținem că nici măcar Gabriel Oprea nu și-a permis ce își permite Tobă.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!